Lørdag 9. desember

Konserten starter kl. 17:00

Universitetets Aula, Bergen

En juleforestilling for hele familien!

Få med deg sanger og julefortellinger fra blant annet Emil i Lønneberget, Barna i Bakkebygrenda, Pippi Langstrømpe og Karlson på taket m.fl.

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart

Program

  • Hujeda mej sånt barn han var
  • När mamma var liten, då var hon så rar
  • Bom-sicka-bom
  • Pilutta-visan
  • Vad det är bra
  • Alla vi Barn i Bullerbyn
  • Falukorvsvisan
  • Alla Skal sova for nu er det nãtt- pause-
  • Här kommer Pippi Långstrump
  • Sommarsången
  • Sjörövar-Fabbe
  • Mio min Mio
  • Luffarvisan
  • Tãnk jag dõmde i natt (Kattvisan)
  • Du käre lille snickerbo
  • Lilla katt
  • En till som jag
  • Världens bästa Karlsson

Bjørn Sagstad

Bjørn Sagstad er født i 1968, og kommer fra Meland kommune like nord for Bergen. Han har allsidig erfaring som trompetist og kornettist i ulike sammenhenger, bl.a. i brassband. De siste årene har han imidlertid viet seg til direksjon og ensembleledelse, og har nådd et svært høyt nivå gjennom studier og omfattende praksis i inn- og utland.

Bjørn Sagstad er utdannet ved musikkonservatoriene i Bergen og Trondheim, ved Royal Northern College of Music i Manchester og ved flere mesterklasser i Tsjekkia med Jorma Panula og Tsung Yeh som lærere. Sagstad er fra høsten 2004 engasjert som kunstnerisk leder for Kristiansand Blåseensemble (tidligere divisjonsmusikken) i stiftelsen Kristiansand Symfoniorkester og ved Operaen i Kristiansund.

Etter en dirigentstipendiatperiode ved Musikkonservatoriet i Trondheim i 1995-97, har Sagstad arbeidet som frilansdirigent i bl.a Hong Kong Sinfonietta og ved Hong Kong Balletten, Oulu Symphonic Orchestra – Finland, Musica Vitae – Sverige, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Collegium Musicum – Bergen, Trønder Operaen, Trøndelag Teater og ved alle de Norske, Svenske og Danske militærkorpsene. Han var i sesongen 1998-99 sjefsdirigent ved Divisjonsmusikken i Bergen.

Sagstad har spilt inn og bidratt ved flere CD-innspillinger og han urfremfører og konserterer ofte samtidsmusikk. I 1997 var han vinner av den Nordiske Dirigentkonkurranse, 1998 finalist i den Norske Dirigent Konkurranse og 1997 finalist i Den Norske Operas Dirigentkonkurranse.

Ann-Sofie Jonsson

Ann-Sofie Jonsson er utdannet på Performing Art´s School og Operastudion i Göteborg.  Hun har også gått Dansforums forberedende linje og er utdannet musikkveileder. Ann-Sofie jobber nå i Askøy og Bergen kulturskole som danselærer, og frilanser som sanger og musikalartist.
Musikalkarrieren startet på Arbisteatern i Norrköping der hun bl.a var med i Den glade enken, grabbarna i 57:an, Moulin Rouge show samt nyttårsshow.
Hun har også jobbet på Skandiateateret der hun medvirket i operetten Greven av Luxemburg, Abba-show, revyer og jule og nyttårsshow.
Innen hun fant veien til Norge jobbet hun utenlands som showartist.
Hun har også jobbet på Scandinavian International Theatre School som danselærer i 2 år.

Astrid Lindgren

Astrid LIndgren ble født den 14 november 1907 på gården Näs like ved Vimmerby i Småland. Hun var det andre barnet i familien. Etter hvert fikk hun også to yngre søsken. Faren hennes, August Ericsson, var bonde.

Astrids barndom var lykkelig og trygg, nesten som hos barna i Bakkebygrenda. Men akkurat som dem, ble Astrid og søsknene hennes voksne, og de dro ut i verden. Astrid utdannet seg til sekretær og fikk seg arbeid på et kontor i Stockholm. Hun giftet seg og fikk barna Lars og Karin.

Forfatterdrømmer hadde hun ikke, men på 1930-tallet skrev hun to fortellinger for magasinet «Landsbygdens jul», og hver kveld fortalte hun eventyr for barna sine. En kveld da Astrid satt ved sengekanten til datteren, ba Karin om at hun skulle fortelle et eventyr om Pippi Langstrømpe. Karin fant på navnet akkurat da, og Astrid begynte å fortelle. Siden det var et så rart navn, ble det også en rar jente.

Etter noen år fant Astrid ut at hun ville skrive ned historiene om Pippi Langstrømpe og sende dem inn til et forlag. Og akkurat som hun trodde, fikk hun manuskriptet i retur. Men mens hun ventet, hadde hun rukket å skrive enda en bok. For nå hadde hun merket hvor gøy det var å skrive. Hun skrev ungpikeboken «Britt-Mari lätter sitt hjerte». Den sendte hun inn til en barnebokkonkurranse i 1944, og hun vant andre premie.

Allerede året etter hadde forlaget en ny konkurranse om beste barnebok. Astrid sendte inn Pippi-manuskriptet og vant førstepris.

Astrid fikk også førsteprisen i en konkurranse om beste detektivbok for barn med boka «Mesterdetektiven Blomkvist», og etter hvert kom det også flere fortellinger fra livet på landet. Den første av disse bøkene er «Alle vi barna i Bakkebygrenda». Andre bøker hun er kjent for, er blant annet bøker som «Mio, min Mio», «Ronja Røverdatter», «Emil», «Marikken», «Brødrene Løvehjerte» og «Karlsson på taket». «Vi på Saltkråkan» ble først laget som TV-serie før den en stund senere kom ut som bok.

Til sammen er cirka 40 filmer basert på hennes bøker. Bøkene hennes er oversatt til mange språk og leses av barn over hele verden. Astrid har fått mange priser for bøkene sine. Og hun har til og med fått et sykehus oppkalt etter seg. Verdens største barnebokpris bærer også hennes navn; Astrid Lindgren Memorial Award.

Astrid Lindgren døde 28 januar 2002 i sitt hjem i Stockholm. Hun ble 94 år gammel.

 
 

Billetter

Billettservice må benyttes for alle billettklasser*
Ordinær290 NOK
Barn tom. 17 år150 NOK

Kopirett © 2015 - Dragefjellets Musikkorps