Velkommen til ny sesong med Dragefjellets Musikkorps

Dragen går frem!

Jeg håper dere alle har hatt en herlig sommer med både grilling, bading, litt øving og hygge med familie og venner. Sommeren er dessverre på hell og de fleste av oss forbereder seg på enten en hektisk hverdag som «arbeidsmaur» eller student. Men felles for oss alle, er at vi skal være med å vekke Dragen fra dvale til en musikalsk ildsprutende sesong. Og gjett om jeg gleder meg til denne høsten!!

Allerede fra start har vi med oss hele 16 (Ja, du leste riktig!!) nye musikanter! Dragen ser virkelig frem til å ønske alle nye Drager velkommen, og jeg garanterer at dere vil føle dere som hjemme fra første øvelse. Jeg utfordrer dere nye til å lære Dragesangen i løpet av første øvelsen, den synges ofte. Spør gjerne gamle drager eller din gruppeleder etter teksten! 🙂

Vårt første prosjekt blir en god underholdningskonsert «Dragen møter» sammen med Vaksdal Barne- og Ungdomskorps og Samnanger Skulemusikklag på Stanghelle Skule den 11.september. Vi er utrolig glad for å kunne komme på besøk til dette korpset, og jeg er sikker på at dette samarbeidet vil føre til et gjensidig samarbeid fremover.

Etter Vaksdal skal vi på oppdrag fra NMF gjennomføre et profesjonelt inspirasjonsseminar på Stord. Vi takker for tilliten fra NMF, for dette seminaret skal vi blåse til nye høyder! Dette oppdraget er et viktig ledd i vår felles strategi for rekruttering i fremtiden, og det skal vi ta på alvor. Gled dere!

Helgen etter Stord-seminaret går øvelsene over til konkurranse-sjangeren, der vi skal prøve å hente hjem en pokal under årets (nye) HordaAmatøren. Konkurransen har nå gjenoppstått etter et par år med hvile, der vi er tilbake i Grieghallen og det er lagt opp til en festkonsert med en fest vi sent glemmer. Dette blir show!

Siste prosjekt denne høsten er «Disney’s Jul». En stor produksjon med levende bilder, Timmy Gresshoppe og fantastisk musikk fremført med kvalitet av oss. En slik produksjon krever stor innsats fra alle, men det får vi til! Husk hva vi klarte med John Williams-prosjektet i fjor, HELT RÅTT!! Her kommer Bergenserne til å løpe til billettlukene. :=)

Til sist vil jeg benytte sjansen til å takke av Susanne Vindal, Magnus Johnsen Sandåg, Kristine Mehammer, Tomas Leivestad og Anita Höllige for deres innsats de siste årene i Dragen. Deres musikalitet og dugnadsånd kommer vi til å savne, og husk: EN DRAGE ER ALLTID EN DRAGE! Lykke til videre i Oslo, Førde – og for noen videre studier.

Jeg ser frem til å klemme nye og gamle Drager velkommen til ny sesong, og selvfølgelig vår kjære musikalske leder Svein Henrik Giske!

#GoDragen – Dragen går frem!

Med dragehilsen

arve-sign

Arve Lindgren – Styreleder i Dragefjellets Musikkorps

Dragen fikk sølv!

Intervju med Svein Henrik Giske

Svein Henrik Giske – Musikalsk leder i Dragefjellets Musikkorps fra høsten 2015

Dragefjellets Musikkorps (Dragen) kan med stolthet presentere Svein Henrik Giske som vår nye musikalske leder. Kontrakten varer i to konsertsesonger; ut våren 2017 med mulighet for forlengelse.

Svein Henrik Giske har de siste årene vært innom Dragefjellets Musikkorps jevnlig som prosjektdirigent, sist under vår kirkekonsert før jul. Vi i Dragefjellets Musikkorps gleder oss til å bygge korpset videre sammen med vår nye musikalske leder.

Portrettintervju av Svein Henrik Giske kommer snart.

 

Biografi

Svein Henrik Giske er fra Ålesund og studerte ved Griegakademiet. Siden 1996 har han jobbet som trompeter i Forsvarets musikkorps Vestlandet. Han virker også som freelance solist og dirigent. Giske har komponert og arrangert mye musikk for forskjellige typer blåseensembler, med hovedvekt på korps.

I 1998 skrev han bestillingsverket Introduction til Eikanger-Bjørsvik (EBML) sin konsert under Festspillene i Bergen. Året etter kom FMKV med platen Concerto Grotto, med Knut Buen som solist. Giske tilrettela da Buens musikk for fele og korps og disse arrangementene er senere spilt av alle de profesjonelle korpsene i Norge og svært mange amatørkorps. Hans arrangementer for brass band er ettertraktet i Norge, Storbritannia og på kontinentet. Bergen filharmoniske- og Trondheim symfoniorkester har bestilt arrangementer av Giske og mye av produksjonen hans finnes på CD med blant andre FMKV, EBML, Stavanger brassband, Oslofjord brass, Vennesla Kristne brass, Smørås skolemusikk og Dragefjellets musikkorps.

I Grieg-året 2007 bestilte Forsvarets Musikk et nytt arrangement på Griegs pianokonsert i a-moll som ble ‘urfremført’ under FMKV sin turné til Tyskland med Håvard Gimse som solist. I 2008 skrev han 2 pliktnumre, Three gentle giants og Dance augmented til Grenland Internasjonale Brass Festival. Svein H. Giske opptrer jevnlig som dommer i konkurranser både regionalt og nasjonalt. Han har selv bakgrunn fra skole- og amatørkorpsbevegelsen og spilte solo-kornett i Eikanger-Bjørsvik fra 1995-2007.

Svein Henrik Giske skrev pliktnummeret «Goldberg 2012» for Elitedivisjonen til NM i 2012.

Ukens Drage: Emil Kristoffersen Børø

Hvor kommer du fra?
– Jeg kommer fra lakseparadiset Hitra i Sør-Trøndelag

Hva jobber du med?
– Jeg jobber freelance som komponist og arrangør. For tiden arbeider jeg med å skrive en showlåt og noen arrangementer til Vestlandske Selskabsorkester. Også er jeg deltidsstudent på PPU ved Griegakademiet!

Når begynte du i Dragen?
– Jeg begynte i Dragen høsten 2013.

Beste konsertopplevelse med Dragen?
– Den beste konsertopplevelsen med Dragen var på årets NM i Trondheim. Det å sitte på scenen i Olavshallen og spille sammen med så utrolig flinke musikere og levere varene etter en lang og hard NM-oppkjøring var fantastisk tilfredsstillende. Satt igjen med en veldig god følelse etterpå, som varte til lenge etter at dommerkommentarene ble lest opp!


Hva slags musikk liker du best å spille?
– Jeg liker veldig godt å spille gode originalskrevne stykker for korps. Jeg liker også veldig godt å spille underholdningsmusikk, det er lite som er så gøy som et begeistret publikum! Bedre enn alt det der er å spille ompa-musikk og marsjer. Men det herligste jeg har vært med på å spille noen gang, var da vi spilte Star Wars i et ungdomskorps jeg var med i. Så filmmusikk, og spesielt John Williams sin filmmusikk, er det jeg liker best å spille! Han skriver utrolig godt for blåsere, det er gøy å spille, interessant og «exiting» å lytte til på flere plan, og alle instrumentene kommer alltid til sin rett.

Favoritt marsj?
– The Imperial March – John Williams

 

Ukens Drage: Thekla Stokstad

Hvor kommer du fra?
– Jeg kommer fra byen med skinnvest, rutaskjorte og bart – Trondheim! Jeg bodde riktignok på Gjøvik til jeg var fire år, men jeg regner meg som trønder, til tross for at jeg hverken er noen stor tilhenger av tidligere nevnte skinnvest, rutaskjorte eller bart. Dialekta mi er heller ikke mye å skryte av. I tillegg har jeg gått et år på Toneheim Folkehøyskole på Hamar.

Hva jobber du med?
– For øyebklikket er jeg selvstendig dagdrivende, men jeg liker å kalle det student. Det høres litt bedre ut… Jeg har jobbet som fundraiser for Røde Kors, samt litt som spillelærer. Inntil jeg flyttet hjemmefra var jeg fast ansatt som storesøster, en jobb som anbefales på det sterkeste!

Når begynte du i Dragen?
– Jeg er nok bare en Drage-unge enda, som så vidt har kommet seg ut av flyttelasset. Heldigvis har jeg blitt tatt godt i mot, og de jeg har snakket med, virker veldig snille. Jeg har ikke fått noen brannsår enda (bortsett fra da jeg bakte pizza, men da var det ingen Drage som sto bak), og satser på at det fortsetter sånn.

Beste konsertopplevelse med Dragen?
– Som sagt er jeg bare en ung-Drage, og har ikke fått spilt på noen konserter. Jeg har heller aldri hørt Dragen spille, så kapitlet «Mine konserter med Dragen» er ikke mye til lesestoff… Jeg håper på å få vært med på mange fine konserter, og gleder meg til oktober!


Hva slags musikk liker du best å spille?
– Av solostykker liker jeg nok best å spille klassisk musikk. I ensemble spiller det ikke noen stor rolle. Jeg foretrekker å kunne skille ut en eller annen melodi, men det kan være moro med et og annet pling-plong-stykke. Jeg er glad i tekniske rariteter, og synes stykker med masse fortendeler er artig.

Favoritt marsj?
– Etter tolv år i korps har jeg jo spilt en del marsjer. Ganske mange, faktisk. Av konsertmarsjer holder jeg en knapp på «Valdresmarsj». For det første inneholder den den viktigste ingrediensen i et hvert koprsstykke; en nydelig klarinettsolo! Dessuten er mamma fra Fagernes. Av de marsjene jeg har spilt på 17.-mai, er «Riff Interlude» favoritten. Den er fengende, og funker godt som oppstart en alt for tidlig morgen i mai.