Svein Henrik Giske – Musikalsk leder

Svein Henrik Giske er fra Ålesund og studerte ved Griegakademiet. Siden 1996 har han jobbet som trompeter i Forsvarets musikkorps Vestlandet. Han virker også som freelance solist og dirigent. Giske har komponert og arrangert mye musikk for forskjellige typer blåseensembler, med hovedvekt på korps.

I 1998 skrev han bestillingsverket Introduction til Eikanger-Bjørsvik (EBML) sin konsert under Festspillene i Bergen. Året etter kom FMKV med platen Concerto Grotto, med Knut Buen som solist. Giske tilrettela da Buens musikk for fele og korps og disse arrangementene er senere spilt av alle de profesjonelle korpsene i Norge og svært mange amatørkorps. Hans arrangementer for brass band er ettertraktet i Norge, Storbritannia og på kontinentet. Bergen filharmoniske- og Trondheim symfoniorkester har bestilt arrangementer av Giske og mye av produksjonen hans finnes på CD med blant andre FMKV, EBML, Stavanger brassband, Oslofjord brass, Vennesla Kristne brass, Smørås skolemusikk og Dragefjellets musikkorps.

I Grieg-året 2007 bestilte Forsvarets Musikk et nytt arrangement på Griegs pianokonsert i a-moll som ble ‘urfremført’ under FMKV sin turné til Tyskland med Håvard Gimse som solist. I 2008 skrev han 2 pliktnumre, Three gentle giants og Dance augmented til Grenland Internasjonale Brass Festival. Svein H. Giske opptrer jevnlig som dommer i konkurranser både regionalt og nasjonalt. Han har selv bakgrunn fra skole- og amatørkorpsbevegelsen og spilte solo-kornett i Eikanger-Bjørsvik fra 1995-2007.

Svein Henrik Giske vil også stå som komponist på pliktnummeret i Elitedivisjonen til NM i 2012.

Relatert