Trond Korsgård

Siden dirigentdebuten i 2000 har Trond Korsgård markert seg som en av våre mest allsidige dirigenter. Fra opera og ballett via orkester til korps og mindre ensembler jobber han innen de fleste sjangere, men med en forkjærlighet for samtidsmusikk og musikk fra det 20.århundret.

Blant høydepunktene er førstefremføringen av Glenn Erik Hauglands opera “Rebekka” ved Den norske opera og ballett under Ultima-festivalen. Korsgård ledet også den første urpremieren i Bjørvika med balletten «Et moderne sted» til musikk av Rolf Wallin og Henrik Hellstenius. Ved Festspillene i Bergen og under Ultima har Korsgård ledet Bit20 ensemble i Carte Blanches forestilling “This Night of No Moon” til musikk av Bent Sørensen.

Korsgård har dirigert alle de norske orkestrene, korpsene og flere av sinfoniettaene. Han var kunstnerisk leder ved Forsvarets Musikkorps Vestlandet i Bergen i perioden 2005-2010, og ble sammen med korpset kåret til årets utøver av Norsk Komponistforening i 2008.

I 2003 vant Korsgård dirigentkonkurransen “Årets dirigent” med Oslo Filharmoniske Orkester, og han var dirigentstipendiat hos Stavanger Symfoniorkester og Høgskolen i Stavanger 2001-03.

Korsgård studerte orkesterdireksjon ved Norges Musikkhøgskole 1998-2000 med bl.a. Simon Streatfield og Ole Kristian Ruud. Han har deltatt ved masterclasser med George Hurst og Kurt Sanderling, og har også tatt timer med Karsten Andersen og Jorma Panula.

Relatert