Gary Peterson

Gary Peterson ble ansatt som solotrompeter i Bergen Filharmoniske Orkester i 1999 etter å ha hatt den samme stillingen i Singapore Symphony Orchestra. Han underviser i trompet ved Griegakademiet i Bergen, og er medlem av BIT20-ensemblet. Han studerte hos James West ved Louisiana State University, og under Roger Voisin ved Boston University, hvor han ble den første messingblåser i skolens historie som ble tildelt et Artist Diploma. Han var deretter stipendiat ved National Repertory Orchestra og Tanglewood Music Center, hvor han mottok Voisin-prisen i 1995. Gjennom studietiden gjorde han innspillinger med både Empire Brass Quintet og Wynton Marsalis, var solist med John Williams og Boston Pops Orchestra, og har spilt med Boston Symphony.

Han har også vært solist med Harmonien i Bergen, Singapore Symphony Orchestra, BIT20-ensemblet og mange andre.  Peterson studerte komposisjon under Theodore Antoniou ved Boston University. Hans orkestrale komposisjon Sørgesang ble nylig arrangert for trompet og janitsjarkorps og spilt inn av Dragefjellets Musikkorps på albumet Merit, og hans March for Solo Trumpet ble spilt inn av Martin Winter på det kritikerroste albumet Winter’s Tale (Doyen). Hans komposisjoner har vært fremført i England, Tyskland, Norge, Singapore og i USA. Petersons verk inkluderer en bratsj-konsert (bestilt av Rivka Golani), en trio for kornett, klarinett og kontrabass, en fanfare for fem trompeter, Prelude for kammerorkester, oratoriet Salmer for langfredag, og sist Vocalise, Fanfare and Rondo, bestilt av Stavanger Brass Band.   Som dirigent, var Peterson musikalsk leder av Sinfonia Calcania i Boston fra 1996 til 2000. Han har ledet BIT20-ensemblet, Forsvarets Musikkorps Vestlandet, koret ved Griegakademiet, Brass Ensemble og Sinfonietta, Bergen Unge Kammerorkester, og mange andre ensembler.

Han har gjentatte ganger vært gjestedirigent for Dragefjellets Musikkorps, og fra høsten 2007 var han ansatt som kunstnerisk leder for korpset. I 2006 og 2007 ble Dragen Norgesmestre under hans ledelse, og oppnådde begge årene den høyeste poengsum for vinner av elitedivisjonen noensinne i konkurransens 26-årige historie.

Relatert