Tormod Flaten

Tormod Flaten er en internasjonal Besson-artist og jobber som euphonist i Sjøforsvarets Musikkorps. Med sine tre soloplater, tallrike opptredener på internasjonale festivaler og sitt engasjement for euphoniumrepertoaret, har Tormod etablert seg som en av de mest spennende euphoniumsolister.

Tormod har opptrådt live på radio og TV og som solist i USA, Sør-Korea, Storbritannia, Frankrike, Sveits, Østerrike, Ungarn, Belgia, Tyskland, Danmark og Finland.

Tormod studerte euphonium med Kim Lofthouse og Grethe Tonheim ved Griegakademiet, Universitetet i Bergen og fikk toppkarakteren 1.0 på sine to utøvende eksamener, som den første messingblåseren i Norge.

I 2014 vant Tormod Flaten den ettertraktede jobben som euphonist i Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen. Han har undervist i euphonium ved Griegakademiet og sittet som internasjonal representant i styret for International Tuba Euphonium Association.

Tormod spilte med Eikanger-Bjørsvik Musikklag i 13 år og er nå soloeuphonist og en av grunnleggerne i Bjørsvik Brass.

Som dirigent har Tormod jobbet med flere av de beste norske brassband og janitsjarkorps. Han ledet Sandvikens Ungdomskorps gjennom mange år, og sammen tok de en sensasjonell seier under NM Janitsjar, elitedivisjonen i 2011.

Tormod har mange års erfaring som dommer og har dømt ved en rekke korps-, solo- og ensemblekonkurranser i Norge og utenlands.

Han driver også noteforlaget Fundamental Music, med musikk for euphonium.

Tormod Flaten er artist for Buffet Group og spiller Besson Prestige BE2052 euphonium.

Følg Tormod i sosiale medier:

www.facebook.com/TormodFlatenEuphonium

Twitter: @tormodflaten

Instagram: @tormodflaten

Snapchat: tormodflaten

www.youtube.com/c/TormodFlaten

www.soundcloud.com/tormodflaten

Relatert