Ukens Drage: Thomas Krokeide

Hvor kommer du fra?
– Oppvokst i Krokeidevegen på Fana og gikk på Kirkevoll skole.
Byttet ut fotballskoene med kornett som 12-åring i Kirkevoll skolekorps.

Hva jobber du med?
– Holder en Master i InformationTech og jobber til dagen i Statoil med teknisk informasjon.

Når begynte du i Dragen?
– Begynte i Dragen første skoleåret mitt på videregående 1994/1995 Musikklinjen på Langhaugen.

Beste konsertopplevelse med Dragen?
– Den første konserten jeg spilte med Dragen kommer høyt opp på listen. Da spilte vi Sworn & Crown av Edward Gregson i Håkonshallen og jeg var en av to off-stage trompetere.

Konserten holdt vi sammen med Eikanger-Bjørsvik og Ray Farr som spilte River Dance med opp-mikket Flygelhorn solo.

Likevel vil jeg velge Dragen i NM med Bergakungen som min beste konsertopplevelse. Uavhengig av plassering den dagen, så holdt vi en konsert av det sjeldne slaget. Musikken vi presenterte var ny for Korps-Norge og medlemmene gjorde (i all beskjedenhet) en fremragende fremførelse.  


Hva slags musikk liker du best å spille?
– Jeg har spilt både klassisk og jazz/storband i oppveksten. Jeg spilte i Bergen Jazzforum under ledelse av Dag Arnesen i ungdomsårene hvor vi hadde en jazzgruppe som spilte standard låter og lærte å improvisere. Senere har jeg spilt i flere storband bl.a Telestar og Medisink storband som jeg var med å etablere. Musikk som jeg liker å spille i denne sjangeren kan bl.a være storband-låten Mira Mira eller Se se på norsk. Her er det salsa-rytmer og improvisasjon i Arturo Sandeval stil som gjelder(i all beskjedenhet haha).

De senere årene har det vært Dragen sitt repertoar som har vært styrende for min musikalske utvikling. Det gir stor inspirasjon å få lov som amatør-musiker å spille med musikkstudenter og etter hvert også profesjonelle utøvere. Av musikk innen den klassiske sjangeren liker jeg bl.a ett av stykene vi skal spille på Jubileumskonserten, nemlig vår egen Edvard Grieg sin A-moll konsert i arrangementet til Svein-Henrik Giske. Frode sin fremførelse her med gleder jeg meg til. Når det er nevnt som eksempel, så vil jeg likevel tro det er enhver trompeters drøm å spille solo-trompet på Mahler’s femte symfoni, men det kan se ut at må vente på seg J

Favoritt marsj?
– En britisk konsert-marsj som jeg ikke kommer på tittelen til. Vi forsøkte denne til Dragen til Nyttårskonsert med Helge Haukås på Hotell Terminus for en del år siden, men den ble en størrelse for stor så den framførte vi aldri. Hvis noen husker hvilke jeg mener så er jeg takknemlig. Jeg kan tilby å nynne Trio-partiet i trombone/grovmessing.

 

Hvis du har et fint bilde av deg du ønsker at vi skal bruke, så send det med i eposten du sender tilbake.

Ser frem til de neste 20 med Dragen!